EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN 

Op deze pagina blijf je op de hoogte van alles wat ik onderneem om steeds te blijven groeien als architect en hoe ik probeer ook andere architecten te inspireren en te helpen door mijn egagement binnen Netwerk Architecten Vlaanderen. 

Internship improved: in debat met de Orde van Architecten


Over de (on)zin van een stage na de opleiding 


Om 60 jaar Orde van Architecten te vieren, organiseerde haar Vlaamse raad in 2023 vijf debatten om meer in te zetten op dialoog binnen de sector. Ik nam deel aan het debat over de stage. 


Vanuit de doelgroep starten en starters binnen NAV bracht ik naast mijn eigen ervaringen ook een breder gedragen visie op het nut, de pijnpunten en de mogelijke aanpassingen op de architectuurstage. We gaan graag verder in dialoog met de Orde om bij te dragen aan de toekomst van onze sector. 


Helaas is de opname voor de podcast verloren gegaan, maar een uitgebreid verslag kan je hier lezen:

https://www.architect.be/nl/infoportaal/nieuwsberichten/internship-improved-nieuwe-paden-voor-een-volwassen-stageproces-een-terugblik/1164/

Foto: SEETRU

Deelname aan de NAV Kick-off Days


Ervaringen delen met pas afgestuurde architecten tijdens een panelgesprek in inspirerende settings


In september '21 en '22 nam ik deel aan een panelgesprek tijdens de Kick-off Days van NAV, een reeks van drie evenementen om pas afgestudeerde architecten te informeren en inspireren. Samen met de andere sprekers hadden we het over de stage, het ondernemen en de diverse carri√®remogelijkheden met een diploma architectuur. Hierbij vertelde ik open over mijn ervaringen met de stage, het beginnen met een eerste eigen project en het opstarten van een eigen atelier. 


De starters kregen daar het Kick-off magazine, waarin een interview staat over mijn ervaringen met eigen projecten tijdens de stage, je leest het hier: https://www.nav.be/artikel/2706